Werkwijze - Force Wheelz

Hoe werk ik?

Ik zal even kort de werkwijze toelichten.

Nieuwe wielen

De eerste stappen richting de juiste samenstelling van een wielset worden meestal aan de telefoon of via de mail gezet (via het contactformulier, of direct naar info@forcewheelz.nl). We bespreken samen wat de wensen en mogelijkheden zijn, waarbij de volgende aspecten vooral van belang zijn:

  • Wat is het gewicht van de berijder?
  • Wat is de rijstijl?
  • Waar worden de wielen ingezet (terrein)?
  • Betreft het een wedstrijdrijder of een (fanatieke) toerder?
  • Zijn er voorkeuren voor bepaalde merken, kleuren en dergelijke?
  • En is er een budget waar rekening mee gehouden moet worden?

Als de definitieve samenstelling is bepaald, wordt een bevestiging via email verstuurd, met een offerte als bijlage. Zodra het volledige bedrag door mij is ontvangen, zal ik overgaan tot (indien nodig) onderdelen bestellen en vervolgens de wielen bouwen. De gemiddelde levertijd is +/- 8 – 10 werkdagen.

Als de wielen klaar zijn kunnen ze bij mij afgehaald worden, of via PostNL opgestuurd worden.

Nieuwe wielen waarbij een of meer onderdelen zelf door de klant geleverd worden

Ook dit is in bepaalde gevallen mogelijk. Gebruikte naven, en soms zelfs gebruikte velgen kunnen hergebruikt worden in een nieuwe wielset. Informeer naar de mogelijkheden! Werkwijze is in principe hetzelfde als hierboven omschreven. Let wel dat eventueel gebruikte onderdelen schoon geleverd moeten worden. Spaken en nippels lever ik altijd zelf.

Reparatie en herstelwerk

Ook wielen die niet van mijn hand zijn kunnen bij mij in de truing stand terecht komen. Heb je een wiel met een probleem? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Ook hierbij geldt dat het wiel “schoon” geleverd moet worden. Schoon in de zin van vrij van modder, olie, smeer en dergelijke, maar ook vrij van onderdelen die niet nodig zijn voor de werkzaamheden, zoals cassettes, snelsluiters, (binnen)banden, remschijven. In sommige gevallen is het mogelijk de banden of tubes om te laten. Zie punt 5 van “Goed om te weten: Voorwaarden” voor meer informatie.

De kosten van herstelwerkzaamheden zijn per geval verschillend. Aard van het probleem en benodigde materialen hebben hier grote invloed op. Er wordt altijd een richtprijs van tevoren afgesproken. Mocht dit overschreden dreigen te worden zal ik zo spoedig mogelijk contact opnemen om het één en ander te bespreken.

Fietsopbouw

Deze werkwijze lijkt veel op de werkwijze voor wielen, alleen is in de meeste gevallen nog meer uitgebreid (een fiets heeft namelijk meer losse onderdelen dan een wiel). We moeten hiervoor in gesprek, liefst face to face, maar telefonisch of via de mail kan ook. We bespreken alle in’s en out’s van je fiets, de wensen, budget, voorkeuren enz enz.

Ook in deze is het mogelijk zelf één of meerdere onderdelen te leveren. Alles gaat in goed overleg, wat de duidelijkheid alleen ten goede komt.

Reparatie en onderhoud

Ook voor reparatie en onderhoud kan je terecht bij Force Wheelz terecht. Winterbeurt, lager van de bracket of balhoofd vervangen, nieuwe rem- en/of schakelkabels vervangen? Verende voorvork onderhoud? Schijfremmen ontluchten? Neem contact op om een afspraak te maken!