Duke Racing Carbon MTB velgen - Force Wheelz

Duke Racing is een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en fabriceren van aluminium en carbon velgen voor zowel race, mountainbike als cyclocross. Ik gebruik Duke vooral in t carbon segment. De Lucky Jack, Crazy Jack en Fury Jack mountainbike velgen worden gekenmerkt door een behoorlijke breedte en asymmetrie. Hierdoor wordt de spaakspanning beter verdeeld wat een sterk en betrouwbaar wiel geeft. Beschikbaar zowel met als zonder velgstickers, en in 27,5″ en 29er versies.

Duke Lucky Jack

Wat is het? Een hoog kwaliteit, licht, brede carbon velg geschikt voor XC en Marathons. 24,8mm breed.
Voor wie? Voor de (wedstrijd) mountainbiker die opzoek is naar een betaalbare carbon velg die behoorlijk licht is en tegelijk breed en sterk. En om de mooie looks natuurlijk!

Gewicht: +/- 310g (27,5″) en 330g (29er)

 

Duke Crazy Jack

Wat is het? Een hoog kwaliteit, licht en sterke carbon velg geschikt voor zowel XC, All Mountain en Enduro. 28,5mm breed
Voor wie? Voor de (zwaardere) mountainbiker die opzoek is naar een betaalbare carbon velg die sterk en betrouwbaar is. En om de mooie looks natuurlijk!

Gewicht: +/- 395g (27,5″) en 415g (29er)

 

 

Duke Fury Jack

Wat is het? Een hoog kwaliteit, super brede carbon velg geschikt voor Enduro. 32mm breed!
Voor wie? Voor waaghalzen die als raketten naar beneden vliegen (!), maar ook door de breedte een zeer geschikte strandvelg En om de mooie looks natuurlijk!

Gewicht: +/- 420g (27,5″) en 440g (29er)

 

 

mi_ima_334f6e22cc