Tubeless Ready - Force Wheelz

Tubeless rijden is een trend die de laatste jaren aanzienlijk gegroeid is. Voor degenen die het niet weten, het is de mogelijkheid te fietsen zonder binnenband (tubeless dus). Dit heeft een aantal voordelen t.o.v. fietsen met een binnenband:

Je kunt een lagere bandenspanning hanteren, wat bijdraagt aan grip, comfort, terwijl de rolweerstand verminderd wordt. Een bijkomende voordeel is de kans op een “stoot-lek” of zogenaamd “snake-bite” zowat uitgesloten is. Er is immers geen binnenband!

Vele velgen zijn tegenwoordig gemaakt om tubeless gereden te worden. Ze kunnen probleemloos met een “gewone” binnenband gebruikt worden, maar de echte bedoeling van zo’n velg is het tubeless te rijden. De velgen zijn dusdanig gemaakt dat de band (die ook geschikt moet zijn voor tubeless, en dat zijn er meer dan je denkt!) een luchtdichte sluiting maakt met de velg. Dit, in combinatie met een speciale velglint-tape en ventielen, zorgt ervoor dat de lucht in de band blijft. Door een vloeibare latex in de band te spuiten, komt er aan de binnenkant een extra luchtdichte laag, die ook als automatische “vuller” gebruikt wordt mocht er een gat in de band komen. De kans op lekrijden wordt dus drastisch verminderd, want door de latex vloeistof (of “sealant” zoals het heet) worden gaatjes automatisch gedicht.

Ik bied de mogelijkheid mijn wielen Tubeless Ready te leveren. Dit houdt in dat ik de tape en ventielen op de wielen monteer. Je levert dan je eigen banden en latex sealant en monteert ze zelf.

De kosten hiervan zijn € 30,- per wielset.

Een wiel met Tubeless tape en ventiel gemonteerd. Tubeless Ready!